VIC's met loeiende sirenes naar Artis

Met loeiende sirenes reden vanavond een groot aantal 'very important children', kortweg VIC's, vanaf hun zorginstelling naar dierentuin Artis. Op kruisingen legden motoragenten het verkeer stil voor de chronisch zieke patiëntjes en gehandicapte kinderen.

David van der Heeden

Maar niet alleen in Amsterdam werd vandaag KinderBeestFeest gevierd. Wereldwijd bleven dierentuinen open om de VIC's een onvergetelijke avond te bezorgen. Zo ging ook een stoet van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp vanavond op pad.

In een enorme colonne reden fraai opgepoetste voertuigen, vanaf het ziekenhuis, eerst langs de brandweerkazerne. Daar stonden diverse voertuigen buiten opgesteld, en gingen alle zwaailichten en sirenes aan toen de kids voorbij kwamen.

Toeschouwers zwaaiden enthousiast, terwijl het bonte konvooi verder trok richting Artis. In de Amsterdamse binnenstad trokken de opvallende voertuigen eveneens bekijks. Motoragenten hielden op kruisingen het verkeer tegen, en ook trams moesten even wachten op de uitzonderlijke karavaan.

5000 gasten
Het KinderBeestFeest is een happening voor chronisch zieke, en/of gehandicapte kinderen tot 16 jaar en hun familie. Vorig jaar mocht alleen Artis al zo'n 5000 ontvangen. 'Op een avond als deze kan mijn kind helemaal zichzelf zijn. Fantastisch dat al die vrijwilligers dit voor ons organiseren', zegt een van de ouders op de website.

Het speciale uitje wordt georganiseerd door de Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra, de politie, brandweer, ambulancediensten, de marine, douane, de koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, de reddingsbrigade en de gemeente Amsterdam.

null Beeld Suzanne Borgdorff
Beeld Suzanne Borgdorff
Meer over