Kindertips

Verveelde kinderen in de kerstvakantie? Niet met deze tips

Heerlijk hoor, kerstvakantie. Maar rondom de feestdagen moeten de kinderen wel vermaakt worden. Gelukkig is er genoeg te doen.

Het Parool
Hoezo binnen blijven? Als je de kou trotseert valt er van alles te beleven in Amsterdam. Beeld anp
Hoezo binnen blijven? Als je de kou trotseert valt er van alles te beleven in Amsterdam.Beeld anp

Wintersporten in de stad

Liefhebbers van de kou kunnen heerlijk schaatsen in de stad. Zoals op het Museumplein, in het Olympisch Stadion en op de Jaap Edenbaan uiteraard. Op het dak van het Ramada Hotel bij het Rembrandtpark kun je zelfs curlen op een klein baantje.

null Beeld Floor17
Beeld Floor17

Koekeloeren

De iPad, iPhone, tv, playstation, thuis trek je ze misschien het liefst achter al die schermen vandaan. Maar er is één type scherm dat toch niet helemaal aanvoelt als "
'slecht': de bioscoop. De stoeltjes, de gordijnen, de popcorn... dat is geen gemakzucht, dat is een uitje. Extra fijn: er draait - afgaande op onze recensenten - genoeg leuks deze vakantie: Paddington 2 (*****), Coco (****) en Dikkertje Dap (****) bijvoorbeeld. Voor wie al iets eerder in de kerststemming wil komen: Pathé draait 9, 10 en 11 december kerstklassieker Home Alone.

Smulpapen

December mag dan wel bol staan van culinaire hoogstandjes, met kinderen is dat lang niet altijd een feest. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar ook zij hun buikje rond kunnen eten aan lekkernijen: knapperige en smeuige tosti's, een warm stamppotje of - voor de bakkers - zelfgemaakte kerstkoekjes. Volwassenen die geen concessies willen doen aan hun menu, kunnen terecht in een van deze kindvriendelijke restaurants.

Wat is er in de winter troostrijker dan een bord dampende stamppot? Beeld Flickr
Wat is er in de winter troostrijker dan een bord dampende stamppot?Beeld Flickr

Doorleren

Ook als ze even niet op school zitten, valt er genoeg te leren (al dan niet spelenderwijs). In het Allard Pierson Museum bijvoorbeeld, waar je door een groot raam live kan zien hoe wordt gewerkt aan de restauratie van een mummiekist uit het oude Egypte. Of in de Afas Live show van Freek Vonk, waarin hij een inkijkje geeft in de dierenwereld. Voor kinderen die liever doen dan kijken biedt Nemo soelaas: daar kunnen ze aan de slag met winterse proefjes. Welk amandelspijs is echt? Hoe werkt een vuurpijl? En wat doet strooizout met ijs?

Dat het vakantie is, wil niet zeggen dat er niets te leren valt. Beeld Nemo
Dat het vakantie is, wil niet zeggen dat er niets te leren valt.Beeld Nemo

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over