Vertrekkend directeur Tolhuistuin Keulemans krijgt erespeld

Chris Keulemans, de directeur van de Tolhuistuin die afscheid neemt, heeft gisteren de erespeld van stadsdeel Noord in ontvangst genomen. De gemeente Amsterdam prijst de werkzaamheden die de oprichter van de culturele plek de afgelopen jaren heeft gedaan.

Redactie
Keulemans krijgt de erespeld Beeld Jitske Schols
Keulemans krijgt de erespeldBeeld Jitske Schols

De officiële opening van de Tolhuistuin vindt op 19 september plaats, in mei ging de plek al gedeeltelijk open voor publiek. De werkzaamheden ter voorbereiding van de opening hebben vier jaar geduurd. Keulemans heeft zich in die periode ingezet als ambassadeur van Noord.

Coby van Berkum, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, gaf kort aan waarom Keulemans de erespeld verdiende: 'In het verbinden van het oude en het nieuwe Noord is Keulemans, ook in tijden van tegenslag, een onvermoeibare en optimistische bruggenbouwer geweest. Met zijn team en partners heeft hij enthousiast doorgewerkt aan de vernieuwde Tolhuistuin.'

Keulemans zal de komende twee jaar als stadsdeel-chroniquer door het leven gaan. De voormalig journalist schrijft in die functie regelmatig kronieken over het dagelijkse leven van Amsterdam-Noord. De verhalen zijn straks te lezen op een nieuwe website.

Meer over