Vernieuwde TunFun krijgt positief eindoordeel van gemeente

Het speelpark TunFun onder het Mr. Visserplein heeft allerlei aanpassingen doorgevoerd, na een tijdelijke sluiting vanwege brandgevaar. De gemeente komt met een positief eindoordeel. Deze zaterdag opent het vernieuwde speelparadijs zijn deuren.

Het Parool
null Beeld TunFun
Beeld TunFun

Het speelparadijs moest april vorig jaar per direct de deuren sluiten vanwege brandgevaar. Uit een risicoanalyse van de brandweer bleek onder meer dat een brand tien levens had kunnen kosten, met name van kinderen.

Na enige onduidelijkheid nam vastgoedbeheerder Nedstede Tunfun begin juni over van de vorige eigenaar Edward van der Marel. Nedstede heropende het speelparadijs op 1 augustus 2018, nadat de speeltoestellen weer veilig waren verklaard.

Nedstede gaf meteen al aan het speelparadijs verder te willen ontwikkelen. Volgens de nieuwe eigenaar kon het vijftien jaar oude speelpark wel een 'opfrisbeurt' gebruiken. De vernieuwingen en aanpassingen zijn de afgelopen maanden doorgevoerd en inmiddels afgerond.

Het speelparadijs was sinds augustus al veilig verklaard, maar na een inspectie komt de gemeente nu ook met een positief eindoordeel. Deze zaterdag opent het geheel vernieuwde TunFun de deuren voor bezoekers.

TunFun heeft onder meer een nieuwe buffetbar en keuken gekregen. Nu kunnen bezoekers niet alleen drankjes, maar ook eten bestellen. Ook zijn alle speeltoestellen nog eens grondig nagekeken en schoongemaakt.

Bezoekers van het geheel vernieuwde TunFun kunnen nu alleen nog met pin betalen.

undefined

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over