Update

Vermoorde Ximena en Hagenaar kenden elkaar niet

Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is van de door een misdrijf om het leven gebrachte 15-jarige Ximena Pieterse uit Nootdorp. Wel is duidelijk dat er geen relatie was tussen het meisje en de 25-jarige aangehouden Hagenaar.

Redactie
Ximena Pieterse. Beeld
Ximena Pieterse.

Waarschijnlijk kenden ze elkaar niet. Dat heeft de politie zondag laten weten. Ook zijn er geen sporen van seksueel misbruik gevonden. De man had zichzelf zaterdag gemeld bij de politie en wordt dinsdag voorgeleid.

Het meisje werd zaterdagochtend vroeg gevonden in de Goudenregenstraat, voor het huis van de man die nu vast wordt gehouden, meldt NOS vanavond. Het is niet duidelijk wat zij in Den Haag deed. Op het lichaam van het meisje wordt nog sectie verricht om vast te stellen wat de precieze doodsoorzaak is.

Geschokte reacties
Op de Haagse rugbyvereniging HRC, waar Ximena lid van was, werd vandaag een herdenkingsdienst met zo'n honderd mensen gehouden.
Daarbij waren ook haar ouders aanwezig, meldt Den Haag FM. Morgen wordt voor leerlingen, medewerkers en ouders een bijeenkomst georganiseerd op de school van het meisje, het Maerlant Lyceum. Ze zat daar in 3 Havo.

Ook op internet wordt geschokt gereageerd op de dood van het meisje.

Volgens een woordvoerder van de familie was Ximena vrijdagavond met een vriendin uitgegaan in Den Haag. Ze zou bij dit meisje blijven slapen, maar raakte haar kwijt. Ximena's lichaam is in de Goudenregenstraat, in de buurt van het huis van haar vriendin, gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht.

Meer over