Update

Vermiste Michael onder het ijs teruggevonden

Duikers hebben zondagochtend het lichaam van de sinds woensdag vermiste Michael van Dijk gevonden in een vaart in zijn woonplaats Luttelgeest. De politie gaat voorlopig uit van een noodlottig ongeval waarbij de jongen onder het ijs is terechtgekomen.

ANP/Redactie
De politie zocht sinds woensdagavond naar de 10-jarige Michael van Dijk. ©ANP Beeld
De politie zocht sinds woensdagavond naar de 10-jarige Michael van Dijk. ©ANP

De 10-jarige jongen verliet woensdagmiddag het huis van zijn grootouders en was sindsdien niet meer gezien. De duikers van de marine vonden zijn lichaam rond 09.00 uur behulp van sonarapparatuur bij een steiger in de Luttelgeestervaart. Zij hebben het stoffelijk overschot overgedragen aan het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De politie gaf woensdagavond een Amber Alert uit voor de vermiste jongen. Sindsdien is continu naar hem gezocht. Vijf duikers van de marine speurden ongeveer 900 meter van de 20 meter brede vaart af. Die ligt langs de looproute van het huis van Michael's grootouders naar zijn nabijgelegen ouderlijk huis. Door sonarapparatuur te gebruiken, hoefden ze niet steeds het ijskoude water in. Zeker 70 mensen hielden zich met de zaak bezig, onder wie boswachters, rechercheurs en medewerkers van de gemeente.

Op internet is een condoleanceregister aangemaakt voor Michael. Reacties stroomden vanmiddag al binnen op de website www.condoleance.nl.

Meer over