Update

Vermiste Michael (10) nog niet terecht

De 10-jarige Michael van Dijk uit Luttelgeest (Noordoostpolder) die sinds gisteravond wordt vermist, is nog steeds niet gevonden. 'Alles is uit de kast getrokken, maar tot nu toe zonder resultaat', aldus een politiewoordvoerder.

ANP/Redactie
null Beeld

'Het hele dorp is ondersteboven gekeerd en er is gezocht in het buitengebied.' De politie vreest het ergste. 'Het was vannacht bitter koud.' De zoektocht is vanochtend hervat.

De politie gaf een Amber Alert uit. Daarmee alarmeert de politie in korte tijd miljoenen Nederlanders. Inmiddels is het Amber Alert ingetrokken. 'Het waarschuwende gedeelte is nu voorbij. Iedereen weet inmiddels dat hij vermist is', aldus een woordvoerder van de politie.

Duikers van de brandweer zijn vandaag aan het begin van de middag gestopt met het zoeken naar de 10-jarige Michael van Dijk in de Luttelgeestse Vaart. Volgens een politiewoordvoerder is er niks in de vaart langs Luttelgeest aangetroffen. Vanochtend zochten duikers in de vaart, nadat een voorbijganger een wak had gezien in het ijs. Een groep van ongeveer 70 ME'ers met speurhonden kamt momenteel het dorp uit op zoek naar het jongetje.

De jongen verliet gisteren rond 18.00 uur de woning van zijn opa en oma en is sindsdien spoorloos. Hij heeft donkerblond haar en heeft twee littekens bij zijn rechteroog. Op het moment van zijn verdwijning droeg Michael een spijkerbroek, zwarte schoenen, een rode jas en een zwart/blauwe muts met aan de voorzijde een afbeelding.

Hieronder enkele beelden van de zoektocht naar Michael.

null Beeld
© ANP Beeld
© ANP
© ANP Beeld
© ANP
© ANP Beeld
© ANP
Meer over