Vermist Spaans echtpaar levend teruggevonden in museum

Twee Spaanse toeristen die sinds gisterenmiddag werden vermist na de aanslag op het Bardo-museum in Tunis, hebben de aanslag overleefd door zich in het museum verborgen te houden. Ze zijn vanmorgen in goede gezondheid teruggevonden.

Redactie
Tunesische veiligheidsagenten omsingelen het Bardomuseum in Tunis. Beeld anp
Tunesische veiligheidsagenten omsingelen het Bardomuseum in Tunis.Beeld anp

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd op een persconferentie in Valencia.

Het Spaanse stel deed het verstoppen zo goed en zo lang dat ze geruime tijd spoorloos waren en als vermist te boek stonden. Familie in Spanje was ten einde raad, meldden Spaanse media vandaag.

Medewerkers van de Spaanse ambassade gingen vergeefs ziekenhuizen af, maar vonden de zwangere Cristína Rubio en Juan Carlos Sánchez daar niet. Ze hebben zich bijna 24 uur verstopt en maken het goed. Een ander Spaans stel werd bij de aanslag gedood. Het was een ouder echtpaar uit Barcelona. Omdat ze nooit op reis gingen, hadden hun kinderen de cruisereis naar onder meer Tunis cadeau gegaan ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het huwelijk van het stel.

Volgens minister José Manuel García-Margallo gaat het om een echtpaar uit Sueca, in de provincie Valencia. De vrouw, Cristina Rubio, is vier maanden zwanger. Het koppel is voor een medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en krijgt psychologische hulp aangeboden.

Het dodental van de aanslag is opgelopen naar 23, Dat heeft de Tunesische minister van volksgezondheid Said Aidi bekendgemaakt. Het aantal omgekomen buitenlandse toeristen staat nu op achttien. Ook kwamen drie Tunesiërs om. Onder de slachtoffers zijn toeristen uit Polen, Italië, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en België.

Meer over