Verkeershinder richting Antwerpen na zwaar ongeval

Verkeer dat vanuit Rotterdam naar Breda en Antwerpen wil rijden moet maandagnacht rekening houden met extra reistijd. Oorzaak is een zwaar ongeval in Sint-Job-In-'t-Goor, vlakbij Antwerpen.

Redactie
De snelweg A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek Beeld ANP
De snelweg A16 ter hoogte van Zevenbergschen HoekBeeld ANP

Wie vanuit Rotterdam afzakt richting Breda moet al ter hoogte van knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk, omrijden. Normaliter rijdt het verkeer over de A16 richting Breda en daarna eventueel via de A16 en E19 naar Antwerpen, maar door het ongeluk is er een omleiding ingesteld, meldt de VID. Verkeer kan omrijden via Roosendaal en Bergen op Zoom, via de A17, A58 en A4.

Bij het ongeluk in Sint-Job-In-'t-Goor zijn twee vrachtwagens betrokken. Er zijn tientallen stalen balken die op een oplegger werden vervoerd, op de weg terechtgekomen. Mogelijk is dichte mist de oorzaak van het ongeval. Verwacht wordt dat de rijbaan nog enige tijd dicht is, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Verkeershinder is er ook ter hoogte van knooppunt Muiderberg. Daar is de verbindingsweg van de A1 naar de A6 richting Lelystad afgesloten. Dat gebeurde na een ongeval. Of de mist een rol speelde is niet bekend. De vangrail moet nu worden gerepareerd. Vermoedelijk gaat de weg om 4.30 uur weer open.

Met uitzondering van Noord-Brabant en Limburg komt in het hele land dichte mist voor. Daarom is code geel van kracht. Plaatselijk is het zicht minder dan 100 meter. Dinsdagochtend lost de mist vanuit het zuiden op, aldus het KNMI.

Meer over