Verkeersbureaus waarschuwen ook vandaag voor ijzel

De weerbureaus waarschuwen vandaag voor gladheid op de wegen. De dooi-aanval gaat gepaard met winterse neerslag. Ook op plaatsen waar gestrooid is, kan het glad zijn.

ANP
Foto van hevige sneeuwval op 3 februari. Beeld anp
Foto van hevige sneeuwval op 3 februari.Beeld anp

Volgens weeronline.nl stroomt vandaag vanuit het noorden zachtere lucht het land binnen. Het hogedrukgebied dat de afgelopen tijd voor de kou en het droge weer zorgde, trekt zich terug naar het oosten. Daardoor draait de wind van oost naar west. Verder is het nevelig of zelfs mistig. De dooi zet de komende dagen flink door, alleen 's nachts is er kans op wat lichte vorst. De sneeuw verandert maandag in regen.

Ook op binnenwegen kan het glad zijn, zegt het KNMI. Overdag trekt lichte sneeuw van noordwest naar zuidoost. Vooral in de kustprovincies gaat de sneeuw over in regen, wat voor ijzel kan zorgen. In de avond klaart het op en kunnen natte weggedeelten bevriezen. De ANWB waarschuwt voor gladheid door ijzel in de kop van Noord-Holland en in Friesland.

De eerste 11 dagen van februari zijn de koudste geweest in 111 jaar tijd, meldt MeteoConsult.

Spits
De ANWB verwacht voor maandagochtend weinig problemen door gladheid. De verkeersdienst gaat uit van een normale spits met ongeveer 200 kilometer file.

Meer over