Update

Verkeer wintersportgebieden weer mondjesmaat op gang

De Oostenrijkse wintersportoorden zijn vandaag vrijwel allemaal weer toegankelijk. Volgens een woordvoerder van de ANWB gaat naar verwachting rond het middaguur de weg door het Paznauntal naar skigebieden als Galtür, Ischgl en Kappl weer open. Ook de route door het Ötztal naar Sölden en de wegen naar de plaatsen Lech, Ward, Sankt Anton en Sankt Christoph zijn weer begaanbaar.

Redactie
De afgelopen 24 uur heeft het hevig gesneeuwd in Tirol. © ANP Beeld
De afgelopen 24 uur heeft het hevig gesneeuwd in Tirol. © ANP

Vanochtend ondervonden reizigers nog veel hinder van de enorme sneeuwval. Volgens Oostenrijkse media raakten zo'n 20.000 toeristen ingesneeuwd, aldus een ANWB-woordvoerder. De verkeersproblemen in de verschillende Europese wintersportgebieden lossen maar moeizaam op. Diverse wintersportplaatsen waaronder Lech, Zürs en Stuben in het Lechtal waren zelfs urenlang onbereikbaar door lawinegevaar en sneeuwval.

In de Franse Alpen kunnen wintersporters ook weer overal komen. Gisteren gold in de Savoie, Haute-Savoie en Isère een verhoogd lawinegevaar.

Sneeuwkettingen

In heel Oostenrijk zijn de snelwegen redelijk tot goed berijdbaar, maar de secundaire wegen blijven gevaarlijk en sneeuwkettingen blijven een absolute noodzaak.

De vooruitzichten zijn alles behalve goed. In de loop van deze ochtend komen meer regen en sneeuwbuien opzetten die ook hevig kunnen zijn. De sneeuwgrens ligt momenteel tussen 300 en 700 meter, de temperaturen tussen 0 tot 5 graden. De ANWB verwacht dat de sneeuwbuien zeker tot dinsdag aanhouden.

De Mont-Blanctunnel was vanochtend tussen 8 en 9 uur afgesloten wegens een kunstmatig veroorzaakte lawine.

undefined

Meer over