Vergunning dance-evenement 1 day out is te laat

AMSTERDAM - Een nieuw dance-evenement in het Amsterdamse Bos gaat niet door als gevolg van stroperigheid bij de gemeente Amstelveen.

Boekingsbureau Mojo wilde 3 juli dit jaar het dance-event 1 day out houden in het Amsterdamse Bos, maar voelde zich twee weken geleden gedwongen de vergunningsaanvraag in te trekken.

''We zijn hier al heel lang mee bezig,'' zegt Lian van Leeuwen van Mojo. ''De gemeente Amstelveen nam maar geen beslissing over de vergunning en kon ook niet aangeven wanneer die beslissing wel genomen zou worden.'' Daardoor kon Mojo naar eigen zeggen niet anders dan het evenement opheffen. ''Als je iets goed neer wil zetten, dan moet je op een gegeven moment zeker weten of het doorgaat of niet. De artiesten moeten ook worden geboekt.''

De gemeente Amstelveen meldt dat 'de overleggen nog niet waren afgerond'. De vraag waarom dat overleggen zo lang duurde, blijft onbeantwoord.

De verantwoordelijken voor het Amsterdamse Bos bij de gemeente Amsterdam zijn teleurgesteld. ''We vinden het belangrijk ook jongeren naar het bos te trekken,'' zegt woordvoerder Judith Pieters van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Vlak bij de A9 wordt momenteel met Amsterdams geld een terrein geprepareerd voor grote evenementen, Het land van bosse. 1 day out zou het eerste evenement daar zijn geweest. Bovendien staat het Amstelveense beleid twee dance-events per jaar toe, zegt Pieters. De andere vergunning is al vergeven aan het festival A Day at the Park.

Mojo gaat proberen in 2011 het festival alsnog neer te zetten. Welke acts bijna geboekt waren, wil Van Leeuwen niet zeggen, behalve dat de Britse act Underworld in optie was.

Op het festival moest 'de Lowlandskant van dance' te horen zijn, met veel live-acts. (LIEDEWIJ LOORBACH)

Meer over