Verdachte zaak Nicky vrijgelaten

MAASTRICHT - Het openbaar ministerie heeft Eric A. (36), die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen uit het Limburgse Heibloem, vrijgelaten.Dat gebeurde nadat was gebleken dat zijn DNA niet overeenkomt met dat op een tissue met sperma dat in de buurt van het lichaam van in 1998 is gevonden, aldus A.'s advocaat.

Het OM wil alleen kwijt dat er te weinig belastend materiaal is om de verdachte uit Landgraaf vast te houden. Hij blijft wel verdachte.

Volgens zijn advocaat en verklaringen van een psychiater is Eric A. labiel. Hij is gisteren opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Oss, voor zijn eigen welzijn en dat van anderen. Hij wordt niet langer verdacht van moord, maar wel van de ontvoering van Nicky met de dood als gevolg, aldus justitie.

Voor justitie staat vast dat A. de schrijver is van alle brieven die in 2005 en 2006 bij het monumentje voor Nicky op de Brunssummerheide zijn gevonden en waarin hij suggereerde meer van de dood van Nicky te weten. A. heeft dat na zijn arrestatie ook bekend.

Hij heeft verklaard zo de aandacht op de onopgeloste moordzaak te hebben willen vestigen, in de hoop dat de politie er meer werk van zou maken.

Nicky verdween in de vroege ochtend van 10 augustus 1998 uit een tent van het vakantiekamp van het Jeugdwerk Heibloem op de Brunssummerheide. De volgende dag werd hij 's avonds dood gevonden op ruim een kilometer van het kamp.

undefined

Meer over