'Verdachte mogelijke kaping ging gewoon op vakantie'

HILVERSUM - Familie van de man die dinsdagavond is aangehouden in verband met de mogelijke kaping van een Transavia-vliegtuig gelooft niet dat hij van plan was het toestel te kapen. ''Fathi zou nog geen vlieg kwaad doen. Dit past niet bij hem'', zei de broer van de verdachte woensdagavond in Hart van Nederland op SBS 6.

Verdachte Fathi K. (31) ging volgens zijn broer met zijn vriendin ''gewoon op vakantie'' naar Bodrum. ''Hij had lastminute geboekt en zou 22 dagen op vakantie gaan. De familie had hem daarbij financieel geholpen'', zegt zijn broer Mehmed.

In eerste instantie zou Fathi vanaf Schiphol vertrekken, maar daar miste hij zijn vlucht, vertelde Mehmed. Hij wist via zijn familie toch nog een vlucht naar Bodrum te boeken en kon via Rotterdam reizen.

Het vliegtuig dat op het punt stond te vertrekken werd vijf uur aan de grond gehouden toen een telefonische melding binnenkwam die wees op een mogelijke kaping van het toestel. De politie haalde Fathi, zijn vriendin en een hun onbekende man uit het vliegtuig. De derde verdachte werd al snel vrijgelaten.

Fathi en zijn vriendin Hinda zitten nog vast en worden verhoord. In de nacht van dinsdag op woensdag deed justitie huiszoeking in hun woning in Dordrecht. Daarbij zijn enkele spullen in beslag genomen. Mehmed, de broer van de verdachte, zei dat er een laptop en een huiscomputer zijn meegenomen. Ook zijn volgens hem ramen stukgemaakt en is de deur geforceerd. ''Het is er een grote puinhoop. Alles is overhoop gehaald. (ANP)

Meer over