'Verdachte' agent jaagt 20 minuten op zichzelf

Veiligheidscamera's kunnen hun nut hebben, maar toch is het systeem van Big Brother niet waterdicht. Zo moest een Engelse agent in Sussex achter zichzelf aan gaan jagen.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Een jonge collega die een bewakingscamera monitorde, had een verdacht sujet gezien na een diefstal en beval de politieman 'hem' te achtervolgen. Pas na twintig minuten had de agent door dat hij op zichzelf aan het jagen was, zo meldt The Daily Telegraph.

De agent van de Sussex Police volgde via de radio bevelen op van een onervaren collega die de beelden van veiligheidscamera's uit een door een diefstallenplaag getroffen wijk moest in de gaten houden. Toen kreeg hij plots te horen dat iemand zich verdacht gedroeg in het bewuste gebied. De jonge agent besefte niet dat hij zijn collega op zichzelf liet jagen.

'Je zit hem op de hielen!'
Te voet zette de arme agent de achtervolging in op zichzelf terwijl zijn collega constant richtlijnen gaf. 'Je zit hem op de hielen, je bent al in dezelfde straat', moedigde hij hem nog aan vanuit zijn cameracontrolekamer.

'Maar ik kan hem niet zien', sakkerde zijn collega telkens hij een andere straat insloeg. Pas toen twintig minuten een overste de kamer binnenstapte en de agent herkende, barstte die in lachen uit en zat de hopeloze achtervolging erop.

Meer over