Veel mensen keken naar persconferentie over Friso

Opvallend veel mensen stemden gistermiddag af op het NOS Journaal van 12.00 uur. In die nieuwsuitzending was live de persconferentie te zien waarin de artsen van prins Friso een toelichting gaven op zijn gezondheidstoestand.

ANP/Redactie
Wolfgang Koller (midden) het hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso gaf gisteren in het Landeskrankenhaus in het Oostenrijkse Innsbruck een toelichting op de gezondheidssituatie van de prins. © ANP Beeld
Wolfgang Koller (midden) het hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso gaf gisteren in het Landeskrankenhaus in het Oostenrijkse Innsbruck een toelichting op de gezondheidssituatie van de prins. © ANP

Volgens cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) keken ruim 1,1 miljoen mensen rond het middaguur naar het NOS Journaal op Nederland 1, zo bleek vandaag.

Daarmee staat de nieuwsuitzending op de 13e plaats in de top van best bekeken tv-programma's van gisteren. Een week eerder keken rond het middaguur slechts 244.000 mensen naar het NOS Journaal. De ingelaste nieuwsuitzending op RTL 4 trok gistermiddag 153.000 kijkers.

Ook de latere nieuwsuitzendingen trokken veel kijkers. Zo keken ruim 2 miljoen mensen naar het NOS Journaal van 20.00 uur en twee uur eerder ruim 1,6 miljoen naar de nieuwsuitzending van 18.00 uur. Om 19.30 uur stemden ruim 1,6 miljoen kijkers af op het RTL Nieuws.

undefined

Meer over