Veel belangstelling voor Weekend van de Wetenschap

Meer dan 150.000 mensen hebben dit weekend een van de 1500 activiteiten bezocht tijdens het Weekend van de Wetenschap.

ANP en bewerkt door redactie
Bezoekers mochten gratis naar het NEMO tijdens het Weekend van de Wetenschap. Beeld anp
Bezoekers mochten gratis naar het NEMO tijdens het Weekend van de Wetenschap.Beeld anp

Dat werd op 275 locaties door heel Nederland gehouden. Dit jaar opende een recordaantal bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea hun deuren om het publiek te laten kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie.

Bezoekers konden in Amsterdam onder meer een bezoekje brengen aan het restauratieatelier van het Van Gogh Museum, op zoek naar geluk in anatomiemuseum Body Worlds of gratis naar wetenschapsmuseum NEMO.

Stedelijk Museum
In het Stedelijk Museum werd kunst gerestaureerd en konden toeschouwers leren welke technieken daarvoor worden gebruikt. Bij ESA-Estec in Noordwijk waren backstage bezoeken mogelijk, inclusief een ontmoeting met astronaut André Kuipers.

Het Weekend van de Wetenschap wordt ieder jaar georganiseerd door wetenschapsmuseum NEMO uit Amsterdam met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel is Nederland te laten ervaren hoe belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn en wat de onmisbare bijdrage is aan onze toekomst.

Meer over