Vanavond benefiet voor uitgebrand muziekcentrum Melody Line

Met een benefietconcert in Paradiso wordt vanavond geld ingezameld voor de gedupeerden van de brand die vorige maand muziekcentrum Melody Line in de as legde.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Er zijn optredens van onder meer De Dijk, Wild Romance, Jelle Paulusma, Bruut!, Edgar Burgos (Trafassi) en Farah Day. Alle betrokkenen werken belangeloos mee, de volledige opbrengst van de avond gaat naar gedupeerden van de brand.

Eind mei brandde het gebouw aan de Willem Fenegastraat met studio's en oefenruimtes volledig af. De schade is enorm en veel bands zijn hun instrumenten en apparatuur kwijt.

Oorzaak niet te achterhalen
In het grote pand dat gevestigd was in een oude staalfabriek (Svenska Staal) op bedrijventerrein De Omval waren studio's en oefenruimtes, verschillende muziek -en dansscholen, een gitaarversterkerreparateur en een muziekcafé gevestigd. Bekende bands als Moke en hiphopproducers Soul Searchin gebruikten Melody Line als hun uitvalsbasis.

Eerder deze maand meldde de brandweer dat de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. Daarvoor is de schade te groot. Er wordt niet uitgegaan van brandstichting.

Tickets voor vanavond kosten 10 euro, de zaal gaat om 19.00 uur open.

Meer over