Van der Laan, Hilhorst en Arie Boomsma lezen voor in Amsterdamse klaslokalen

Woensdag vindt het Nationale Voorleesontbijt plaats, en wat is er dan leuker dan een beroemdheid in het klaslokaal te hebben? Scholen en bibliotheken schakelen ook dit jaar de hulp in van politici en BN'ers bij het voorlezen.

Redactie
In 2010 was Lange Frans een van de voorlezers in Amsterdam. Beeld ANP
In 2010 was Lange Frans een van de voorlezers in Amsterdam.Beeld ANP

Basisschool Corantijn in West heeft waarschijnlijk de meeste grote namen weten te strikken. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker, wethouder Pieter Hilhorst en presentatrice Dione de Graaff zijn een aantal van de mensen die woensdag voor zullen lezen op de school.

Bij Stichting Omega, een dagopvang voor meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen, leest Arie Boomsma voor. Het boek waaruit hij dat doet is speciaal voor deze dag gemaakt. Met een ventilator, muts en warme chocomel geeft Boomsma een extra dimensie aan het verhaal, door de kinderen allerlei zintuigelijke prikkels te geven.

Burgemeester Eberhard van der Laan is bij kinderdagverblijf De Sneeuwbes te gast. Hij leest daar voor uit het boek 'Nog 100 nachtjes slapen'.

OBA
Ook in de bibliotheken komen gasten langs. In het OBA-filiaal aan het Roelof Hartplein komt stadsdeelbestuurder Simone Kukenheim voorlezen en in Duivendrecht Barbera Veltkamp, wethouder in de gemeente Ouder-Amstel. In een aantal bibliotheken worden de verhalen voorgelezen door een gebarendeskundige en doventolk, voor slechthorende en dove kinderen.

De meest bijzondere locatie is een paar dagen later aan de beurt. Zaterdag komt in Hotel Arena acteur en presentator Pim Veth langs.

Meer over