Van den Hoogenband, Wennemars en Heerschop onder 2000 deelnemers City Swim

Inschrijven voor de Amsterdam City Swim op 8 september kan niet meer. Het evenement zit met 2000 deelnemers helemaal vol, zo laat de organisatie weten. Binnen drie dagen na de opening van de inschrijving in april waren alle individuele startplaatsen al gevuld en nu zijn ook alle plekken voor teams vergeven.

Redactie
Deelnemers tijdens de City Swim in 2012. Beeld anp
Deelnemers tijdens de City Swim in 2012.Beeld anp

Dit jaar zwemt een flink aantal Bekende Nederlanders mee. Onder anderen Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden, Marcel Wouda, Sebastiaan Verschuren, Bas van Velthoven, Peter Heerschop, Erben Wennemars, Rintje Ritsma, Beau van Erven Dorens, Xander en Sophie de Buisonjé, Edith Bosch, Mark Huizinga, John van Lottum en Floris Jan Bovelander zullen aan de start verschijnen.

De Amsterdam City Swim is een jaarlijkse actie om geld op te halen voor de stichting ALS en om aandacht te vragen voor deze dodelijke spierziekte. De zwemtocht gaat door de Amstel en de Amsterdamse grachten.

In 2012 - tijdens de eerste editie van het evenement - was toen nog prinses Máxima een van de verrassende deelnemers. Er werd toen in totaal 740.000 euro opgehaald voor de stichting ALS.

Máxima zwaait naar het publiek na afloop van de zwemtocht. Beeld anp
Máxima zwaait naar het publiek na afloop van de zwemtocht.Beeld anp
Meer over