Van den Brom uitgeschakeld; hevige sneeuw in Zagreb

Voor Anderlecht zit het Europese seizoen erop. Trainer John van den Brom kan zich met zijn manschappen helemaal gaan richten op de Belgische competitie en prolongatie van de landstitel.

null Beeld afp
Beeld afp

De Brusselse ploeg streed in groep C van de Champions League nog met Zenit Sint-Peterburg om een plek in de Europa League, maar speelde in Spanje gelijk (2-2) tegen Malaga. De Russische tegenstrever op afstand won, uit bij AC Milan, met 1-0.

John van den Brom. Beeld ap
John van den Brom.Beeld ap

Anderlecht probeerde het vanaf het begin, maar zag de aanvalsdrang pas in de tweede helft beloond. Dat was ook de verdienste van de Kameroense doelman Carlos Kameni. Op een inzet van Milan Jovanovic had hij geen antwoord en in de slotfase boog hij opnieuw voor, ditmaal voor Dieudonné Mbokani. De thuisclub liet zich evenmin onbetuigd en bleek best bereid de aanhang iets te bieden. Daardoor was het een amusant duel.

Vlak voor het rustsignaal opende de Portugees Sergio Barbosa, beter bekend als Duda, de score. Hij schoot van buiten de 16 met links in de bovenhoek. De 32-jarige middenvelder, tevens aanvoerder, zorgde na een uur ook voor de 2-1.

In Milaan stond het na 35 minuten al 0-1, eveneens dankzij een Portugees. Danny zette Zenit op voorsprong, met rechts laag in de hoek. Urby Emanuelson had een basisplaats bij de Italianen. Nigel de Jong keek vanaf de reservebank toe, evenals onder anderen Stephan El Shaarawy en Robinho. De laatste twee mochten voor de vorm nog even meedoen.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp

In de andere poules waren allee beslissingen al gevallen. Paris Saint-Germain (groep A) wilde nog wel eerste worden en versloeg FC Porto met 2-1. Zlatan Ibrahimovic stond voor de verandering eens droog, Thiago Silva en Ezequiel Lavezzi zagen hun kans schoon. Ivan Krstanovic maakte namens Dinamo Zagreb in blessuretijd gelijk (1-1) tegen Dinamo Kiev. Het was pas het eerste CL-doelpunt van de Kroaten. De wedstrijd lag enige tijd stil om de lijnen rood te verven in de sneeuw.

Schalke 04 sloot in groep B af met een gelijkspel in en tegen Montpellier (1-1). Klaas-Jan Huntelaar deed alleen het laatste kwartier mee. Olympiakos plezierde op de valreep de penningmeester met nog een flinke winstpremie ten koste van een ongeïnteresseerd Arsenal: 2-1. De Londense ploeg kwam door Tomas Rosicky nog wel op voorsprong.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over