'Vampieropera' luidt Grachtenfestival in

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Grachtenfestival is zaterdagavond rond negen uur begonnen met een 'vampieropera' in het Muziekgebouw aan 't IJ. Der Vampyr is een relatief onbekende opera van de Duitse componist Heinrich Marschner (1795-1861) en is voor de gelegenheid bewerkt door Bob Zimmerman.
Het Grachtenfestival brengt 120 jaar na de enige Nederlandse uitvoering het stuk weer op de planken. Het circa dertig minuten durende openingsconcert is gratis toegankelijk.
Het muziekfestival duurt tot en met zondag 24 augustus en staat dit jaar in het teken van 'stiekem'. Optredens van onder anderen de muzikaalste families van Nederland en het bekende Prinsengrachtconcert vullen het programma voor de volwassenen. Het alternatief voor kinderen is het Kindergrachtenfestival met onder meer een uitvoering van De Kleine Dracula en een Kinderprinsengrachtconcert. (ANP)

www.grachtenfestival.nl

Henk Neven en Mijke Sekhuis spelen beide in de opera 'Der Vampyr' van Heinrich Marschner (1795-1861). Foto GPD/Diederik van der Laan Beeld
Henk Neven en Mijke Sekhuis spelen beide in de opera 'Der Vampyr' van Heinrich Marschner (1795-1861). Foto GPD/Diederik van der Laan
Meer over