Valentine's day ***

null Beeld

Regie: Garry Marshall
Met: Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Jamie Foxx, Julia Roberts

We hadden het kunnen weten. Na alle wenskaarten, snoepgoed, boeketten en andere merchandise is er nu dan ook een film die rechtstreeks catert voor de meest romantische en tegelijkertijd meest commerciële dag van het jaar: Valentine's day.
De dag is nog nauwelijks begonnen, toch kan deze Valentijn voor bloemenverkoper Reed (Ashton Kutcher) in Los Angeles al niet meer stuk. Niet eens zozeer vanwege zijn goedlopende zaak (op Valentijnsdag worden er in de VS 189 miljoen rozen verkocht), maar omdat zijn vriendin Morley (Jessica Alba) die ochtend 'ja' heeft gezegd.

Ook zijn beste maatje Julia (Jennifer Garner) is in de wolken. In dokter Harisson (Patrick Dempsey, hoe kan het ook anders?) lijkt ze eindelijk een betrouwbare vent te hebben gevonden. Maar niemand is al zo lang gelukkig als zeventigpluskoppel Estelle (Shirley MacLaine) en Edgar (vaste gast Hector Elonzido).

Het moge duidelijk zijn: Garry Marshall, die nog steeds - tevergeefs - probeert het succes van zijn Pretty woman te evenaren, maakt met Valentine's day een Love actually in Los Angeles en trekt daarbij een blik met sterren open. Helaas krijgt niet iedereen evenveel aandacht. Kathy Bates zien we veel te weinig, Ashton Kutcher daarentegen veel te vaak.

Marshall mist de subtiele (Britse) humor die de film van Richard Curtis wél heeft. De magere verhaallijntjes van Marshalls verliefde koppels bevestigen vooral het stereotype beeld van de gemiddelde LA-er: mooi opgepoetst, maar oppervlakkig.

Toch is de film geen complete total loss. Zoals bij elke ensemblefilm zit er altijd wel iets van je gading tussen. Zo sprankelt Julia Roberts in haar kleine, maar memorabele scènes met Bradley Cooper (The hangover) en is Anne Hathaway geweldig als Liz, die voor haar nieuwe vriendje (Topher Grace) geheim probeert te houden dat ze bijbeunt als 'volwassen' telefoonentertainer. Ook een leuk detail: de twee knapste mannen blijken homo. Jawel, ook Marshall gaat met de tijd mee. Alleen wel weer jammer dat die relatie blijft steken bij een aai over de bol. (BREGTJE SCHUDEL)
Website: Valentine's day

null Beeld
Meer over