Vader bewerkte zoontjes met bijl voor hij huis opblies

De Amerikaan die afgelopen weekend zijn huis opblies, waarbij zijn twee zoontjes en hijzelf omkwamen, ging zijn kinderen eerst nog te lijf met een bijl. Dat blijkt uit het autopsierapport. Charlie (7) en Braden (5) vertoonden diepe vleeswonden in hun nek en hoofd, melden de autoriteiten in de staat Washington.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Josh Powell is de enige verdachte in de verdwijningszaak van zijn vrouw Susan Cox. Die verdween in 2009 op mysterieuze wijze uit hun huis in Utah waar het koppel toen woonde. Sindsdien werden de kinderen opgevoed door de schoonouders van Powell.

Toen Powell zijn kinderen afgelopen weekend op bezoek mocht ontvangen, trok hij ze snel zijn huis binnen en sloot de deur voor de medewerkster van de kinderbescherming. Hij bewerkte ze eerst met een bijl, waarna hij zijn huis in brand stak met liters benzine. Volgens de lijkschouwer overleden de kinderen aan hun verwondingen en koolstofmonoxidevergiftiging.

Voorbereid
De politie gaat ervan uit dat Powell zijn daad dagenlang had voorbereid. Hij had het speelgoed van de kinderen weggegeven en had familie, vrienden en de pastoor e-mails gestuurd waarin hij hen uitlegde hoe ze zijn geld moesten besteden. Hij kreeg onlangs opnieuw te horen dat hij geen voogdij kreeg over zijn kinderen, en vertelde dat hij niet kon leven zonder zijn zonen.

Schoonvader Chuck Cox vertelt dat zijn familie al langer vreesde dat Powell de kinderen iets zou aandoen. 'We hebben onze vrees regelmatig overgemaakt aan de bevoegde instanties, dat hij wanhopig was en de kinderen zou doden. Iedereen was op de hoogte dat hij op een laffe manier zijn problemen zou oplossen.'

Meer over