UvA verwacht recordaantal studenten

AMSTERDAM - De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft zoals het er nu naar uitziet nog nooit zo veel studenten geteld als komend studiejaar. Dat zegt Karel van der Toorn, voorzitter van het college van bestuur van de UvA, in het studentenblad Folia. ''De UvA is nog nooit zo groot geweest.

De laatste cijfers van de Informatie Beheer Groep en de universiteit laten zien dat het aantal eerstejaars ten opzichte van vorig jaar stijgt met 7 procent, bevestigde een woordvoerder van de UvA woensdag.

Van der Toorn verwacht op basis van deze gegevens dat het totale aantal ingeschreven studenten zal uitkomen boven de 28.000. ''Op 1 oktober weten we de definitieve aantallen, maar in de jaren negentig hadden we er bijna 28.000, dus ik mag hier spreken van een historisch moment.

Volgens de collegevoorzitter heeft de populariteit van de universiteit ermee te maken dat ''Amsterdam niet meer de onveilige stad is die hij eens was''. Bovendien gaat het naar zijn idee beter met de studentenhuisvesting, al valt daar nog wel een slag te maken. Verder volgen veel UvA-studenten na de bachelor hun master aan de universiteit.

De eerstejaars kiezen het meest voor studies als neerlandistiek, media en cultuur, geneeskunde, arabische taal en cultuur, rechten en psychologie. (ANP)

Meer over