Utrecht en ADO spelen gelijk in oersaai duel

In een matige vertoning hebben FC Utrecht en ADO Den Haag zondag in de Galgenwaard met 0-0 gelijkgespeeld. Het duel tussen de middenmoters kenmerkte zich door een een gebrek aan kansen en eindigde dan ook zonder doelpunten.

null Beeld anp
Beeld anp

Veel aanvallen werden verprutst of verdedigd voordat ADO of het iets betere Utrecht tot kansen konden komen. Beide clubs klommen door het behaalde punt wel iets op de ranglijst. FC Utrecht staat nu 9de, ADO Den Haag volgt op de 12de plaats.

ADO Den Haag kreeg na een paar minuten de eerste mogelijkheid, maar Michiel Kramer kon de voorzet van Aaron Meijers niet goed raken omdat Mike van Duinen de bal met het hoofd al schampte. Ondanks een veldoverwicht kwam de thuisploeg in de eerste helft niet verder dan enkele afstandsschoten in de matig gevulde Galgenwaard.

Ook aan de andere kant bleven grote kansen uit, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten onder een aarzelend fluitconcert vanaf de tribunes. Personele tegenslag was er kort daarvoor nog geweest voor FC Utrecht, dat Christian Kum zag uitvallen nadat hij de vallende Zuiverloon in een duel vol op zijn gezicht had gekregen. De verdediger verliet het veld met een bloedneus en werd vervangen door Yannick Cortie.

De tweede helft was qua spelbeeld een voortzetting van het eerste bedrijf. Schet nam een voorzet ineens op de slof maar schoot de bal bijna het stadion uit en aan de andere kant was een hakje van Rubio Rubin net te kort om Mark van der Maarel de bal voor het intikken te geven. De Amerikaan kwam even later zelf tekort op een voorzet van de sterk spelende Kristoffer Peterson.

In de slotfase belandde de bal 10 minuten voor tijd via Utrechter Nacer Barazite toch nog in het doel, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. In blessuretijd betekende een schot van Anouar Kali dat net naast ging namens de thuisploeg de grootste kans van de middag.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over