Utopia krijgt Turkse variant

De Nederlandse realityshow Utopia komt binnenkort ook in Turkije op de buis. John de Mols mediabedrijf Talpa verkoopt het format van het programma aan de Turkse mediatycoon Acun Ilicali, die met zijn productiebedrijf Acun Medya een Turkse versie gaat brengen op de eigen zender TV8. Dat maakte Talpa vandaag bekend.

De regie- en controlroom van het programma Utopia, de realityshow van SBS6 Beeld ANP Kippa
De regie- en controlroom van het programma Utopia, de realityshow van SBS6Beeld ANP Kippa

Na Nederland en de VS is Turkije daarmee het derde land waar het programma te zien zal zijn. In de VS werkt Talpa al samen met zender FOX aan een Amerikaanse versie van Utopia, die later dit jaar van start zal gaan.

Talpa maakte geen financiële details bekend over de deal. De Turkse mediatycoon ziet Utopia als een 'groots sociaal experiment'. Zijn bedrijf heeft ook de Talpa-programma's The Voice en The Voice Kids in Turkije uitgezonden.

In Utopia bouwt een groep van 15 mensen op een afgesloten terrein aan een eigen micro-samenleving. De Nederlandse versie loopt al sinds 31 december. De deelnemers worden dag en nacht gevolgd door camera's. De beelden zijn ook online te zien. Utopia wordt uitgezonden op SBS6.

Meer over