Uitmarkt presenteert nieuwe culturele seizoen

Het nieuwe culturele seizoen begint vrijdag officieel met de 41e editie van de Uitmarkt in Amsterdam.

ANP
De opening van de Uitmarkt in 2017 Beeld anp
De opening van de Uitmarkt in 2017Beeld anp

Het evenement, waarbij het publiek een preview krijgt van wat er het komend jaar op cultureel vlak te doen is, vindt ook dit keer weer plaats rondom het Oosterdok en op het Marineterrein.

Tijdens het openingsprogramma op vrijdagavond, waarvan de presentatie in handen is van Eric Corton, zijn optredens te zien van onder meer het moderne ballet van Introdans, Broederliefde, Guus Meeuwis, Van der Laan & Woe en als afsluiting een concert van Diggy Dex.

Chansonniers
Verder zijn er tijdens het weekend voorproefjes te zien van Het Nationale Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam, treedt Ellen ten Damme zaterdag op met haar programma 'Je veux l'amour, (verdomme)', een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw en kunnen kinderen terecht op de Uitmarkt Junior.

Ook geven musea een inkijkje in hun nieuwe programmering en kunnen liefhebbers van literatuur zich laten informeren op de boekenmarkt.

Op zondag ontwaakt het publiek met een klassiek concert van de Nationale Opera & Ballet en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zoals gebruikelijk sluiten Frits Sissing en Romy Monteiro de Uitmarkt af met de Musical Sing-a-Long.

Lees ook: Weer geen Uitmarkt in Zuidoost: wat ging er mis?

Meer over