UEFA dreigt Sion met Europese uitsluiting

De UEFA heeft een waarschuwing uitgedeeld aan de Zwitserse club FC Sion, waar Michael Dingsdag speelt. De Europese bond is er niet blij mee dat Sion van Celtic won, terwijl er spelers meespeelden die gekocht waren ondanks een transferverbod.

Redactie
Michael Dingsdag van Sion wint een kopduel van Celtic's Georgios Samaras. Beeld reuters
Michael Dingsdag van Sion wint een kopduel van Celtic's Georgios Samaras.Beeld reuters

De UEFA waarschuwt dat Sion uit de Europa League gezet kan worden, en dat slechts enkele uren voor de loting van vanmiddag. De Zwitserse club negeerde een transferverbod van één seizoen. Celtic diende na de heenwedstrijd een officieel protest in. In Schotland werd het 0-0, thuis won Sion met 3-1.

'Sion doet mee aan de loting, maar met dien verstande dat de zaak nog in onderzoek is', zegt secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA. Voor de eerste groepswedstrijd op 15 september komt de UEFA met een uitspraak.

Sion kreeg de transferban na een overtreding van de FIFA-regels bij het aantrekken van keeper Essam El-Hadary van Al-Ahly in 2008. De club ging in beroep bij de internationale sportrechtbank CAS en de Zwitserse rechtbank, maar dat leverde niets op. Maar een provinciale rechtbank rechtbank stelde Sion wel in het gelijk, waarna de club zes nieuwe spelers contracteerde.

Meer over