Uber komt met helikoptervlucht boven Amsterdam

Wie Amsterdam eens van boven wil bekijken, kan komend weekend bij Uber terecht. Het bedrijf biedt dan helikoptervluchten aan boven de stad, en naar Mysteryland.

null Beeld Uber
Beeld Uber

Voor honderd euro maak je met twee personen een vlucht in de Uberchopper boven Amsterdam. De actie geldt alleen dit weekend en de helikopter is zaterdag 26 en zondag 27 augustus tussen 11.00 en 16.30 uur te bestellen in de Uber-app.

De helikopters zijn daarnaast ook te gebruiken als taxi naar festival Mysteryland. Voor 200 euro vlieg je met z'n tweeën in een kwartiertje vanaf Amsterdam naar het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Een Uberauto haalt je thuis op en brengt je naar het helikopterplatform.

Eerder zorgde het aanbieden van helikoptervluchten van het bedrijf Heliams.com tot onvrede in de politiek in de stad. De PvdA diende raadsvragen in, omdat de partij de vluchten van zo'n 300 euro 'een rare toevoeging aan het arsenaal van zuiptours en bierfietsen' vindt. Wethouder Kajsa Ollongren zei de helikoptervluchten te gaan onderzoeken, voornamelijk vanwege de vliegveiligheid.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over