Update

'Twitter-hack treft alleen oudere accounts'

Het lijkt erop dat de aanval van hackers op Twitter vrijdag alleen oudere accounts heeft getroffen. Volgens ICT-nieuwssite Webwereld hebben alleen eigenaars van accounts uit de beginjaren van Twitter, 2006 en 2007, een mail gekregen waarin ze worden opgeroepen hun wachtwoord te vervangen.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Onder hen zijn Webwereld-redacteur en weblogger van het eerste uur Tonie van Ringelestijn en onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

Twitter-directeur Bob Lord liet vrijdag in een blog weten dat gegevens van 250.000 twitteraccounts mogelijk zijn gestolen door professionele hackers. De wachtwoorden van al die accounts zijn gereset en de gebruikers zijn daar via de mail van op de hoogte gesteld.

Volgens Lord zijn er meerdere aanvallen van hackers geweest. Eén poging zagen de medewerkers van Twitter live gebeuren, waardoor ze de aanval af wisten te slaan.

New York Times
Deze week werd bekend dat ook de Amerikaanse kranten New York Times en Wall Street Journal slachtoffer zijn geworden van hackersaanvallen. Lord benadrukt dat de aanval op Twitter niet het werk was van amateurs. Volgens hem betreft het geen incident en zijn ook andere bedrijven slachtoffer geworden van de hackers.

Meer over