Twente in Gelredome tegen Vaslui in voorronde CL

FC Twente wijkt uit naar Arnhem om de voorronde van de Champions League te spelen. Door het instorten van één van de tribunes in de Grolsch Veste kan de club niet in Enschede spelen. Eerder gold het stadion van Schalke 04 in Gelsenkirchen als meest waarschijnlijke alternatief.

Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Twente speelt op dinsdag 26 juli eerst thuis tegen Vaslui, een week later is de return in Roemenië. Als Twente wint, wacht er nog een tweede tegenstander op weg naar plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

'Drie jaar geleden hebben we door de verbouwing van ons stadion de Europese wedstrijd tegen Arsenal in het Gelredome gespeeld en mede door de goede ervaringen hebben we opnieuw voor het stadion in Arnhem gekozen. De capaciteit van dat stadion maakt het voor ons mogelijk alle seizoenclubcardhouders en sponsors de kans te bieden deze wedstrijd te bezoeken. Bovendien voldoet het Gelredome aan de eisen die worden gesteld aan de organisatie van een wedstrijd in de voorronde van de Champions League. We zijn blij dat we in Arnhem een stad hebben gevonden die ons de mogelijkheid biedt deze wedstrijd daar te spelen', zegt manager algemene zaken Jan van Halst op de website van Twente.

PSV
In het stadion van Vitesse werd al eerder Champions League gespeeld. In 2001 nam PSV het in het Gelredome op tegen Galatasaray. Naar aanleiding van ongeregeldheden bij PSV - Kaiserslautern mochten de Eindhovenaren één wedstrijd niet in het Philips Stadion spelen van de UEFA.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over