Update

Twee nieuwe zaken bij moord op Farida betrokken

Het politieonderzoek naar de dood van Farida Zargar uit Spijkenisse in augustus 2010 wordt uitgebreid naar twee andere incidenten in datzelfde jaar en 2011 nabij het Mallebos in Spijkenisse. Bij een van die incidenten kwam een 43-jarige vrouw uit Spijkenisse om het leven.

ANP/Redactie
Farida. Beeld
Farida.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekendgemaakt. Het onderzoek naar in eerste instantie de verdwijning van Farida liep vast, totdat de politie oktober vorig jaar twee mannen van 19 en 34 jaar uit Spijkenisse na een gewelddadige straatroof aanhield.

De aanhoudingen zorgden voor een doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van de destijds 21-jarige Farida. Haar lichaam werd uiteindelijk op 11 november vorig jaar, op aanwijzen van de 34-jarige verdachte, aangetroffen in het Mallebos.

Het onderzoek in de woning van de 34-jarige verdachte leverde naast informatie over de vermiste Farida ook waardevolle informatie op over een ander misdrijf. Zo trof de politie persoonlijke eigendommen aan van een Pools slachtoffer van een straatroof, bleek later. De 40-jarige man raakte zwaargewond toen hij werd beroofd. Het onderzoek naar die zaak leverde niets op. De man keerde uiteindelijk met blijvend letsel terug naar Polen.

Ook opende het OM het onderzoek naar het overlijden van een 43-jarige vrouw uit Spijkenisse in 2010. 'We beschikken over informatie dat de 34-jarige verdachte hierbij betrokken zouden zijn.' De vrouw werd in januari 2010, na de melding van een onbeheerde fiets op het ijs, aangetroffen in een sloot nabij de Malledijk. Ze overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Meer over