Update

Turnster Van Gerner stapt naar de rechter

Gymnastiekbond KNGU kan zich opmaken voor weer een kort geding. Nu stapt turnster Céline van Gerner naar de rechter omdat ze het niet eens is met de keuze voor concurrente Wyomi Masela als deelneemster aan de Olympische Spelen.

Céline van Gerner. Beeld ANP
Céline van Gerner.Beeld ANP

Van Gerner volgt daarmee het voorbeeld van Jeffrey Wammes, die er eerder via een kort geding in slaagde de beslissing van de KNGU om Epke Zonderland aan te wijzen voor de Spelen terug te draaien. De bond mag van de rechter pas in juni een keuze maken.

Van Gerner vroeg daarop de keuze voor Masela te heroverwegen. De bond wees dat verzoek donderdag af. 'Céline houdt er een onrechtvaardig gevoel aan over, daarom stappen we naar de rechter', aldus haar manager Ralph van Baasbank vrijdag.

Volgens KNGU-topsportmanager Hans Gootjes is er een verschil tussen beide zaken. Bij Zonderland was een voorkeur uitgesproken maar was de voordracht aan NOCNSF nog niet officieel omdat de Fries nog vormbehoud moet tonen. Masela heeft aan alle eisen voldaan en prijkt op de lijst van gekwalificeerden van de sportkoepel.

Van Baasbank: 'Céline vindt dat ze op basis van haar prestaties in de afgelopen 2 jaar meer recht heeft op deelname in Londen. Ze kon door een blessure in januari geen vormbehoud tonen. Ook daarom had de beslissing wie er naar de Spelen gaat beter uitgesteld kunnen worden.'

Van Gerner, die advocaat Wil van Megen heeft ingeschakeld, moet sowieso nog vormbehoud tonen op balk, het toestel waarop ze bij de WK in Tokio afgelopen najaar een nominatie verdiende.

Wyomi Masela. Beeld ANP
Wyomi Masela.Beeld ANP
Meer over