TU Delft en UvA vallen net buiten top 50 Times-ranglijst

De TU Delft en de Universiteit van Amsterdam (UvA) staan net niet in de top vijftig van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarlijkse ranglijst van Times Higher Education Magazine.

Redactie
Studenten van de TU Delft bouwen een boogbrug van bierkratten. Beeld ANP
Studenten van de TU Delft bouwen een boogbrug van bierkratten.Beeld ANP

Vorig jaar stond de TU Delft op de 42e plaats, als hoogste Nederlandse universiteit. Dit jaar is de instelling net buiten de top vijftig gevallen, maar het blijft wel de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

In de top honderd staan in totaal vijf Nederlandse universiteiten, naast de UvA en de TU namelijk ook nog Universiteit Leiden, Wageningen University en Universiteit Utrecht.

Op nummer één staat wederom de Amerikaanse Harvard University. Deze wordt gevolgd door de Britse University of Cambridge, die gestegen is van de vierde plek.

De World Reputation Ranking is het kleine broertje van de World University Ranking, die jaarlijks in het najaar wordt gepresenteerd. Voor die ranglijst worden meer factoren vergeleken, zoals afstudeercijfers, wetenschappelijke presentaties en aantallen buitenlandse studenten.

Harvard University staat wederom op nummer één in de ranglijst. Beeld ap
Harvard University staat wederom op nummer één in de ranglijst.Beeld ap
Meer over