Trouwen in het bos vanaf 1 januari mogelijk

Wie op een bijzondere locatie wil trouwen, kan vanaf 1 januari terecht in het bos. Staatsbosbeheer heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het bedrijf Trouwstart in Oosterbeek, dat de arrangementen verzorgt. Dat hebben Staatsbosbeheer en Trouwstart bekendgemaakt.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Bruidsparen kunnen vooralsnog terecht op vijf locaties, maar er volgen er meer. Op de lijst staan het Boomkroonpad bij Drouwen in Drenthe, het Drents-Friese Wold bij Appelscha, de Pelen bij het Limburgse Ospel, de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal en de Weerribben nabij het dorp Ossenzijl in Overijssel.

Voor een bedrag tussen 59 en 125 euro per persoon neemt Trouwstart alle regelingen voor zijn rekening. Volgens woordvoerster Lianne Dalduk is het idee komen overwaaien uit Australië en Nieuw-Zeeland, maar gebeurt het ook in Midden-Amerika en Frankrijk. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, een feest, een prieeltje, alles kan geregeld. Staatsbosbeheer is tevreden, aldus woordvoerster Marjet Heins, want met name het vele logistieke werk aan vergunningen verhuist naar de ondernemer.

De natuurorganisatie ontvangt voortdurend verzoeken voor bezigheden in het bos, van televisieopnamen tot de populaire wildexcursies. Een huwelijk tussen de bomen past prima in het concept dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten.

Meer over