Trainer Van Veldhoven na dit seizoen weg bij Roda JC

Trainer Harm van Veldhoven vertrekt na dit seizoen bij Roda JC. Dat maakte de Limburgse voetbalclub vandaag bekend.

ANP
Harm van Veldhoven. © ANP Beeld
Harm van Veldhoven. © ANP

Van Veldhoven is sinds november 2008 werkzaam bij Roda JC. De 49-jarige coach is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Wielaert
Technisch Directeur Gerard Wielaert: 'De samenwerking tussen Roda JC Kerkrade en Harm is er één om trots op te zijn en het heeft beide partijen veel goeds gebracht. Wij wilden dit graag continueren, maar Harm heeft hierin een ander besluit genomen. Wij wensen Harm in ieder geval enorm veel succes in zijn verdere carrière.'

Van Veldhoven
Harm van Veldhoven: 'Ik heb in Kerkrade altijd veel respect gevoeld. We hebben samen prachtige prestaties neergezet. Ik wens de club voor de toekomst heel veel succes.'

Bijna gedegradeerd
Van Veldhoven volgde ruim 3 jaar geleden de ontslagen Raymond Atteveld op bij Roda JC. Onder leiding van de tot Belg genaturaliseerde Nederlander bleven prestaties in eerste instantie uit. Roda JC was in juni 2009 dicht bij degradatie. Dat werd in de beslissende wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in de play-offs maar net voorkomen. Roda JC nam de strafschoppen beter.

Bijna Europees voetbal
Een jaar later deed Roda JC opnieuw mee aan de play-offs, maar ditmaal in de strijd voor deelname aan Europees voetbal. FC Utrecht bleek daarin sterker dan de nummer 9 uit de eredivisie. Van Veldhoven behaalde vorig seizoen de beste prestatie met Roda door als zesde te eindigen. Het ticket voor de Europa League ging in de play-offs echter naar ADO Den Haag. Het is nog niet bekend wie Roda JC komend seizoen gaat trainen.

null Beeld
Meer over