Topdrukte in vakantieparken met Kerstmis

De vakantieparken in Nederland en Duitsland stromen vol tijdens de komende feestdagen. Rond Kerstmis en de jaarwisseling zijn de vakantiehuisjes goed bezet en op sommige plaatsen vrijwel uitverkocht.

Vakantiehuisjes in Zandvoort. Beeld anp
Vakantiehuisjes in Zandvoort.Beeld anp

Dat melden verhuurders van bungalows en appartementen, zoals Landal Green Parks en Center Parcs. De laatste verwacht tijdens de kerstperiode op een gemiddelde bezetting boven de 90 procent uit te komen.

Het aantal boekingen bij marktleider Landal Green Parks ligt 15 tot 20 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 'De laatste woningen verwachten we na Sinterklaas te verhuren, waardoor we nagenoeg uitverkocht zullen raken', zegt Bas Hoogland van Landal.

De belangstelling voor parken in Gelderland en Zuid-Nederland is het grootst. Vakantiewoningen in de Eifel- en Moezelstreek zijn eveneens in trek.

Consument laat geld rollen met Kerstmis
Volgens Hoogland laat de consument het geld met Kerstmis rollen. Niet alleen worden vakantiewoningen geboekt, maar tevens worden meteen bij de boeking kerstdiners en -brunches gereserveerd.

'De mensen hebben er zin in en laten het geld rollen. Waar in andere jaren pas bij de receptie in het park werd gereserveerd voor het restaurant, wordt nu vooraf alles geregeld', zegt hij. Daarnaast kiezen de gasten volgens hem niet de goedkoopste menu's, maar juist de iets duurdere.

Ook veel boekingen uit Duitsland
Center Parcs constateert eveneens dat de gasten toestromen. 'Hier worden wij vrolijk van, een gunstig teken in tijden van crisis', zegt verkoopdirecteur Paul Gerards. Volgens hem scoort de periode rond de jaarwisseling verrassend goed. Dat is mede te danken aan boekingen uit Duitsland. 'Duitsers vieren Kerstmis graag thuis, maar willen oud en nieuw graag buiten de deur vieren. Daar profiteren de Nederlandse parken van.'

Meer over