Top 10 op Parool.nl in 2013

Wat zijn de tien best gelezen artikelen op Parool.nl in 2013?

null Beeld anp
Beeld anp

1. Sluiting dreigt voor cafés met dronken gasten
Horecaondernemingen waar handhavers een dronken gast aantreffen, kunnen met ingang van 1 november een week worden gesloten. 'We zijn vogelvrij verklaard.' (5-10-2013)

2. 'Familielid gooide kleuter Nana naar beneden'
De 3-jarige kleuter die om het leven kwam door een val van de zesde verdieping van een flat in Zuidoost, was door een familielid naar beneden gegooid. Dat vertelde de jonge getuige Chris Gorleku (19) aan Paroolverslaggever Rob Rombouts. (10-4-2013)

3. Fast & Furious-ster Paul Walker (40) omgekomen bij verkeersongeluk
Acteur Paul Walker, ster uit de Fast & Furious-films, kwam om het leven bij een verkeersongeluk in Los Angeles. (1-12-2013)

4. Biefstukkoning in Noorderstraat serveert paard in plaats van rund
Steakhouse Piet de Leeuw in de Noorderstraat, al sinds de jaren veertig beroemd om zijn biefstuk, schotelt zijn onwetende klanten al jaren paard voor. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder- maar paardenbiefstuk betrof. (14-2-2013)

5. Rutte haalde wond open en maakte van verdriet om Friso kitsch
In een column uitte Theodor Holman kritiek op de reactie van premier Mark Rutte vanaf zijn vakantieadres op het overlijden van prins Friso. 'Man, houd je bek, dacht ik toen. Dit is onbeschoft, hoewel je het ongetwijfeld allerliefst bedoelt. Vul geen gevoelens in!' (13-8-2013)

6. Cabaretier Dara Faiza (25) overleden
Cabaretier en stand up-comedian Dara Faizi (25), die net zou beginnen aan de reprise van zijn bejubelde eerste voorstelling, stierf aan een dubbele longontsteking. (1-10-2013)

7. Echtpaar onderneemt stappen na traumatiserend gebrul Artis-zeeleeuw
'Ik ben getraumatiseerd door het geschreeuw van de zeeleeuw Fernandez,' vertelde de 80-jarige mevrouw Nevenzeel die naast Artis woont. 'Ik ben van Joodse komaf en moest tijdens de oorlog onderduiken. Nu moet ik weer onderduiken, want ik doe mijn ramen en deuren niet meer open.' (15-5-2013)

8. Hier de ergste leugens van Mark Rutte
'Ik ben bang dat de goeie jongen de slechte buikspreekpop is van een kongsi van hoge begrotingsambtenaren die, ingeseind door Draghi en Rehn, ervoor moeten zorgen dat wij ons aan de afspraken houden,' aldus Ewald Engelen in zijn column over premier Rutte. (13-7-2013)

9. Homostel laat zich niet wegpesten: 'Dit is vrij West!'
Arnoud van Rooij (39) uit Amsterdam-West werd in één jaar vier keer uitgemaakt voor vuile flikker, met een verhuizing tot gevolg. Maar zijn restaurant geeft hij niet op voor de terreur. 'Dit moet hier stoppen, dit is vrij West!' (13-2-2013)

10. Dansen bij Jansen verdwijnt na 36 jaar uit Amsterdamse uitgaansleven
Studentendiscotheek Dansen bij Jansen sloot 1 november na 36 jaar de deuren. De legendarische naam verdween en in het pand komt een nieuwe club, die zich niet langer specifiek op studenten zal richten. (24-9-2013)

Meer over