Update

'Toeristen spotten Maddie in India, DNA-test afgenomen'

De familie van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann heeft terughoudend gereageerd op berichten dat Maddie levend in India is gezien. 'Tot nog toe is er jammer genoeg niets wat ons kan laten aannemen dat dit geloofwaardig is, net zoals elk van de vele andere berichten de afgelopen vier jaar", zei een woordvoerder van de familie.

Simone Lautenbach
Computeranimatie van hoe Madeleine er nu uit zou kunnen zien. Beeld AP
Computeranimatie van hoe Madeleine er nu uit zou kunnen zien.Beeld AP

Eerder werd bekend dat Amerikaanse toeristen hebben in India een meisje gespot waarvan zij denken dat het om de vermiste Madeleine McCann gaat. De ouders van Maddie zijn momenteel nog in afwachting van de resultaten van een DNA-test.

Privé-detectives
Privé-detectives van de familie McCann werken in de Indiase stad Leh samen met de politie. Zij werden gewaarschuwd door een Britse vrouw die dacht dat ze Madeleine, die nu 8 jaar oud zou zijn, met een echtpaar had zien lopen, zo meldt The Daily Mail.

Andere toeristen waren het met de vrouw eens: het meisje dat ze hadden zien lopen was Maddie. Een van de toeristen, een Amerikaanse man, was zelfs zo overtuigd van zijn zaak dat hij probeerde het meisje van het paar weg te nemen.

Serieuze zaak
Het echtpaar, een Franse vrouw en haar Belgische echtgenoot, benadrukt dat zij de ouders zijn van het meisje. De Indiase politie neemt de zaak echter hoog op en heeft een DNA-test afgenomen.

Woordvoerder van de familie McCann, Clarence Mitchell, laat weten dat de familie in afwachting is van de test en ondertussen veel contact heeft met de Indiase autoriteiten.

Verdwijning Portugal
Madeleine verdween kort voor haar vierde verjaardag toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Dit was in mei 2007. Ondanks een grootschalig politieonderzoek en enorme publiciteit over de hele wereld werd het meisje niet gevonden.

Het officiële onderzoek van de Portugese politie werd in 2008 stopgezet. Privé-detectives van de familie McCanns houden zich echter nog altijd met de zaak bezig. De familie financiert dit onder andere met de opbrengsten van een pas uitgegeven boek dat gaat over de verdwijning van Maddie.

Meer over