Toerist overleeft drie weken wildernis Australië door vliegen te eten

Een Duitse toerist die drie weken geleden vermist was geraakt in Australië, heeft de wildernis overleefd door vliegen te eten. 'Ik heb nooit honger gehad', zou hij hebben gegrapt. 'Insecten genoeg!'

Sacha Kester
De Duitse toerist Daniel Dudzisz. Beeld epa
De Duitse toerist Daniel Dudzisz.Beeld epa

De 26-jarige Daniel Dudzisz was van plan om lopend van het stadje Windorah naar Jundah te lopen, een afstand van een kleine honderd kilometer. Hij verdwaalde echter en kwam na overstromingen vast te zitten in de wildernis op een klein stukje gras. Tien dagen lang werd hij omringd door water, wat hij wist te overleven door vliegen en torren te eten.

Toen het water eindelijk zakte, waadde Dudzisz naar droger gebied en begon te lopen. Een paar dagen later werd hij opgepikt door een man op een motor. 'Eerlijk gezegd durf ik niet te zeggen hoeveel langer hij het zou hebben volgehouden', zegt inspecteur Mark Henderson op ABC Radio.

Dudzisz wandelt al maanden door Australië en wil dat volgens Henderson ook nu nog blijven doen. Hij heeft wel beloofd op de weg te blijven en niet meer door de wildernis te gaan zwerven.

Meer over