Tijdelijk houten skatepark op Museumplein

Als onderdeel van de Urban Sports Week (USWA) komt er op het Museumplein een week lang een houten skateboardparcours van zeshonderd vierkante meter.

Pim Brasser
Wethouder Eric van der Burg (midden) tijdens de presentatie van het programma van Urban Sports Week. Beeld Frederik Jacobovits
Wethouder Eric van der Burg (midden) tijdens de presentatie van het programma van Urban Sports Week.Beeld Frederik Jacobovits

Hier vindt de skateboardwedstrijd Amsterdamn Open plaats. Het is één van de onderdelen van de USWA, waarbij er tussen 28 april en 2 mei straatsporten worden beoefend door de hele stad.

Naast de skatebaan op het Museumplein, komt er inlineskating op het Olympiaplein, drie tegen drie basketbal op het Oranje-Vrijstaatplein, freerunning op het Amstelstation, bmx op het Zeeburgereiland en Stand Up Paddling door de grachten.

Rotsklimmen
Wethouder van Sport Eric van den Burg zei op de presentatie dinsdag dat de Urban Sports Week inspeelt op de volgens hem grote vraag naar buitensporten. De week is expres in de meivakantie gepland. "Dan is het weer mooi weer, en kunnen alle kinderen meedoen."

Het Nederlands Kampioenschap boulder (rotsklimmen), het Europees Kampioenschap pannavoetbal en het Nederlands Kampioenschap freerunning vinden ook plaats tijdens de week. Nog niet alle locaties en sporten zijn bekend, omdat er nog aanvragen voor vergunningen lopen.

In het voorjaar van 2017 opent een park van 3.100 vierkante meter voor skaters en bmx'ers op het Zeeburgereiland. Het moet een van de grootste skateparken van Nederland worden, inclusief snake-pit: een halfpipe met een U-vorm.

Meer over