Update

'Tientallen Nederlanders op de vuist in Tirol'

Nederlandse vakantiegangers zijn afgelopen week in Oostenrijk flink met elkaar op de vuist gegaan. Bij een knokpartij in Schwendau raakten drie mensen zwaargewond. In Gerlos leidde een vechtpartij tussen Nederlanders tot zeker vier gewonden.

ANP

Dat meldden Oostenrijkse media vandaag.

De vechtpartij in Schwendau had donderdagavond plaats in een après-ski-café. Zeker 30 Nederlanders waren erbij betrokken. Onder de gewonden is iemand die met een kapot bierglas in de nek werd gesneden. Ook raakten door het gevecht enkele mensen lichtgewond. De aanleiding voor de ruzie zou een gestolen mobieltje zijn.

In Gerlos liep het woensdagavond uit de hand. Een groep van vijf Nederlanders kreeg het aan de stok met een groep van tien Nederlanders. De grotere groep vluchtte een foyer van een hotel in, waarna de kleinere groep hen begon te bekogelen. Ze gebruikten houten banken, prullenbakken, flessen, stoeptegels en emmers.
Vanuit het hotel werden deze spullen weer naar buiten gesmeten.

De kelner kreeg iets tegen zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. De groep van vijf maakte zich na de vechtpartij uit de voeten, maar werd later in een après-ski-bar door de politie aangetroffen. De aanleiding voor de ruzie is niet bekend.

Meer over