Tienjarige valt door skiliftstoel 7,5 meter naar beneden

Een tienjarig jongetje bevond zich op een skipiste in het Amerikaanse Wisconsin in een erg hachelijke positie toen hij aan het stoeltje van een skilift bengelde. De jongen was door de latten van de stoel geglipt en zijn vader kon hem nog net vastgrijpen.

Redactie

De vader moest de jonge skiër uiteindelijk loslaten zodat zijn zoon opgevangen kon worden door omstanders. Het jongetje had zijn skilatten nog aan toen hij 7,5 meter naar beneden tuimelde.

Een veiligheidsbeugel, zoals wij die kennen in Europa, blijkt in de VS niet in alle staten verplicht te zijn. Het gebrek daaraan in de skiliften op de piste van Wisconsin had de jongen fataal kunnen worden.

De 42-jarige Matt Roeser zag het allemaal vanuit zijn chalet gebeuren en filmde het voorval. 'De jongen heeft veel geluk gehad', getuigt hij aan CNN. 'Zijn vader kon hem net op tijd vastgrijpen, maar lang zou hij dat niet volgehouden hebben. Omstanders schreeuwden naar de jongen dat hij moest loslaten, wat hij uiteindelijk deed. Hij viel van 7,5 meter hoog recht in de armen van de medeskiërs.

Volgens de getuige leek de jongen vooral gegeneerd van het voorval. Roeser: 'Maar na enkele minuten stapte hij wel weer een lift op en skiede rustig verder. Niemand heeft zich bezeerd, ondanks de skilatten.'

Meer over