Tiener die 9-jarige vermoordde in dagboek: Het was geweldig

Een Amerikaanse tiener die heeft bekend haar 9-jarige buurmeisje te hebben vermoord is vandaag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf met kans op vervroegde vrijlating. De 18-jarige Alyssa Bustamante zei te willen weten hoe het voelt om iemand te vermoorden. In haar dagboek schreef ze dat het 'behoorlijk aangenaam' was.

AP/Redactie
null Beeld

Bustamante vermoordde haar buurmeisje in oktober 2009. Ze bekende kort daarna het meisje, Elizabeth Olten, te hebben gewurgd en in de borst te hebben gestoken. Uiteindelijk sneed ze de keel van het meisje door. Na haar daad begroef ze het lichaam in een ondiep graf en bedekte het met bladeren.

De advocaten van Bustamante verklaarden dat het gebruik van het antidepressivum Prozac haar vatbaarder maakte om geweld te gebruiken. Bustamante zou jaren onder depressies hebben geleden en een zelfmoordpoging hebben gedaan.

De aanklagers voerden echter aan dat Bustamante enkele dagen voor de moord al twee graven had gedolven. Daarnaast brachten de aanklagers nog eens in herinnering dat ze tegenover de politie heeft verklaard 'te willen weten hoe het voelt om iemand te vermoorden'.

'Het was geweldig'

De aanklagers lazen passages voor uit het dagboek van Bustamante. Ze beschreef daarin de opwinding die ze ervoer na de moord op Elizabeth. 'Ik wurgde haar en sneed haar keel door en stak haar en nu is ze dood. Ik weet op dit moment niet hoe ik me moet voelen. Het was geweldig. Zodra je over het 'o mijn god ik kan 't niet'-gevoel heen bent is het behoorlijk aangenaam. Ik ben wel een beetje nerveus en beverig. Okay, ik moet nu naar de kerk... lol.'

Bustamante vertrok vervolgens naar een dansfeest in haar kerk, terwijl ondertussen een grote zoektocht werd opgezet naar de vermiste Elizabeth.

Meer over