Thriller over Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma

HILVERSUM - Prinses Mabel, de vrouw van prins Friso, en topcrimineel Klaas Bruinsma figureren in een thriller die in oktober uitkomt. Bij uitgeverij Just Publishers verschijnt dan Risicofactor Gangstergirl van Liesbeth van der Wels.

Het boek is een zogeheten factionthriller waarbij waarheid en fictie door elkaar lopen, liet de uitgever vrijdag weten. Het betreft een verhaal van een vrouw, Chantal geheten, die terugblikt op haar leven met de later geliquideerde maffiabaas Klaas Bruinsma en hoe een en ander veranderde toen Mabel Wisse Smit in haar leven kwam.

Het personage Mabel Wisse Smit komt er in de misdaadroman niet goed van af. ''Chantal ziet kans wraak te nemen op de vrouw die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vriend'', aldus de aankondiging van de uitgever. ''Dit alles leidt tot een bloedstollende ontknoping. Deze thriller lost de vele mysteries op die tot op deze dag voortbestaan over Klaas Bruinsma.''

In 2003 kwam onder anderen misdaadverslaggever Peter R. de Vries met informatie waaruit zou blijken dat Mabel Wisse Smit een intieme relatie met Bruinsma zou hebben gehad. Zelf verklaarde ze later in een tv-interview dat er geen sprake was van een liefdesrelatie.

Risicofactor Gangstergirl is de debuutroman van 'Liesbeth van der Wels', iemand die gezien de aard van het verhaal niet met haar echte naam naar buiten wil komen. De auteur heeft prinses Mabel en Klaas Bruinsma nooit gekend, aldus een woordvoerder van de uitgeverij. (ANP)

In de nacht van 27 juni 1991 werd Klaas Bruinsma doodgeschoten. Foto ANP Beeld
In de nacht van 27 juni 1991 werd Klaas Bruinsma doodgeschoten. Foto ANP
null Beeld
Meer over