Theater Carré toont acrobatische hoogstandjes

Een nieuwe generatie artiesten toont dit voorjaar acrobatische hoogstandjes in Koninklijk Theater Carré.

ANP/BuzzE
null Beeld Eva Trifft
Beeld Eva Trifft

Tijdens Carré Beweegt, in de week van 17 tot en met 22 april, komen vier internationale gezelschappen naar Amsterdam die zich bezighouden met deze vorm van theater: Cirque le Roux, Circolombia, Flip FabriQue en Fauna.

"Of je het nu physical theatre, bewegingstheater of nouveau cirque noemt, wereldwijd zitten steeds meer theaterbezoekers op het puntje van hun stoel voor betoverende shows," zegt Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré. Tijdens Carré Beweegt zijn er meerdere shows per dag te zien.

Het theater wil dit genre ook in Nederland groots op de kaart zetten en programmeert daarom de komende jaren shows van zowel gevestigde gezelschappen als nieuwe talenten vanuit de hele wereld.

Lees meer over dit nieuwe circusfestival: "Bij dit nieuwe genre ga je echt van de personen zelf houden. Je wordt geraakt door hun passie en aanstekelijke vrolijkheid."

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over