PlusNet Open

The Gaia moet ons naar het Rembrandtplein trekken

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Gaia.

Alice Boothby
The Gaia, Rembrandtplein 26 Beeld Lin Woldendorp
The Gaia, Rembrandtplein 26Beeld Lin Woldendorp

Brasserie Schiller in het gelijknamige NH Hotel heeft een facelift gekregen. De barkrukken hebben plaats gemaakt voor dieppaarse loungebanken en glimmend zwarte tafels. Na het toetje mag er gedanst worden op 'jazzy chill house'.

Toen Ferry van Houten (van Het Bosch bij de Nieuwe Meer) gevraagd werd een nieuw concept te verzinnen voor brasserie Schiller, kon hij zijn geluk niet op. Voor The Gaia liet hij zich inspireren door het chique House of Sathorn in Bangkok, waar een Turkse kok de scepter zwaait.

In The Gaia volgt chef Ayt Erdogan de keuken van de zijderoute. Op de kaart staan moderne mediterrane gerechten en luxe 'bites' als een langoustine met een schuim van harirareductie en zwarte quinoa en heilbot met een schuim van rijstthee.

Cocktailliefhebbende dertigers
The Gaia moet een plek worden die de Amsterdammer terug naar het Rembrandtplein haalt. "Ik had al jaren de droom een restaurant met een bar te hebben waar het feest wordt," vertelt Van Houten. "Waar er niet wordt gedanst, maar wordt bewogen."

Dat bewegen vraagt natuurlijk om een bepaald type mens. Van Houten mikt op cocktailliefhebbende dertigers. Maar hoe zit dat met de toeristen? "Die zijn natuurlijk ook welkom. In het weekend hebben we een 'doorman' die mensen helpt met de keuze of ze hier naar binnen willen gaan. The Gaia is namelijk niet zomaar een hotelbar."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

The Gaia

Rembrandtplein 26
020 5540723
thegaia.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over