Plus

Terminator 2: Judgement Day 3D

Regisseur James Cameron liet zijn meesterwerk Terminator 2: Judgement Day restaureren en naar 3D omzetten. De film zelf staat na 26 jaar nog steeds als een huis.

Bart van der Put
null Beeld Terminator 2: Judgement Day 3D
Beeld Terminator 2: Judgement Day 3D

Terwijl de populariteit van 3D-projectie afneemt werkt James Cameron aan vier vervolgen op zijn sciencefictionspektakel Avatar, een van de schaarse films die het bestaansrecht van de techniek bewezen.

Cameron stelt dat slechte 3D-films de markt verzieken. Om het tij te keren bracht hij een fraaie 3D-conversie van Titanic naar de bioscopen en liet hij zijn meesterwerk Terminator 2: Judgement Day nu ook restaureren en naar 3D omzetten.

Daverende actie
Het resultaat oogt en klinkt fraai, maar Arnold Schwarzeneggers meest iconische optreden laat zich alleen op waarde schatten in zalen die technisch optimaal zijn uitgerust om de daverende actie en explosieve confrontaties recht te doen.

De film zelf staat na 26 jaar nog steeds als een huis, dankzij Camerons robuuste regie en een ijzersterk tijdreisscenario waarin een robot uit de toekomst de geschiedenis moet herschrijven om een nucleair armageddon te voorkomen.

Vergeet Transformers: dit is een masterclass spektakelcinema in optima forma.

Terminator 2: Judgement Day 3D

Regie James Cameron
Met Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton
Te zien in LAB111, Arena, City, De Munt, Tuschinski

Meer over