Update

Ten Have: Ik blijf dienstbaar aan Ajax

Steven ten Have blijft tot de laatste dag dienstbaar aan Ajax. 'Wij gaan zorgen voor onze opvolgers en ik zal er mede voor zorgen dat er geen vijf tuinkabouters als commissarisen van Ajax aangesteld worden', zegt de terugtredend president-commissaris vandaag in AD Sportwereld.

ANP/Redactie
Steven ten Have naast Marjan Olfers. Beeld anp
Steven ten Have naast Marjan Olfers.Beeld anp

De raad van commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub kondigde donderdag aan te zullen aftreden. Dat gebeurde nadat de rechter deze week de voorgenomen aanstelling van Louis van Gaal tot directeur van Ajax verbood. 'Ik blijf Ajacied. Dat is een gevoel en dat gevoel is niet aangetast', zegt Ten Have in AD Sportwereld.

Ten Have kwam de afgelopen weken hard in botsing met Johan Cruijff en diens grote aanhang bij Ajax. 'Alles is uiteindelijk buitenproportioneel geworden. Binnen de vereniging en door enkele media is er op een vreselijke manier, die alle perken te buiten gaat, tegen ons geageerd. Er zijn hetzes gevoerd en er is karaktermoord gepleegd. Dat heeft geleid tot ernstige fysieke en mentale bedreigingen', aldus de 44-jarige organisatieadviseur, die met Cruijff, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer de rvc vormde.

null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over